Min värmepump har gått sönder

Min värmepump har gått sönder

Hej!

Ny vecka med ny möjligheter men tyvärr också nya problem. Jag har till huset här i många år använt mig av en värmepump som förser mig med värme, kyla och ventilation. Mestadels förser den mig bara med värme och det beror på den enkla anledningen att jag bor uppe i Umeå, här är det vinter större delen av året och det är knappast kyla som behövs då. Nu har den däremot gått sönder så jag har under hela dagen varit på jakt efter värmepump service och det ganska omgående eftersom det är min största värmekälla till kåken. Jag ska möta upp Norrlandsexperten efter jobbet så de kan ge min värmepump lite service, för jag känner inte alls för att sova i ytterkläder. Det är faktiskt blott andra gången på flera år som min värmepump strular och jag vill då minnas att det var Norrlandsexperten som hjälpte mig med service då också, men jag är inte riktigt säker.

Det som är skönt med en värmepump är att jag på sommaren även kan få lite kyla till huset, det är något med klimatet här uppe i Umeå som gör att vi har fruktansvärt kalla vintrar men riktigt varma somrar och då är det grymt bra att ha en apparat som kan bidra med både värme och kyla. Jag kommer ihåg när jag bara hade en kamin och visst blev det varmt på vintern men det hjälpte mig inte särskilt mycket på sommarn, utan då hade jag en sån liten bordsfläkt som snurrade runt och fläktade lite. Till slut fick jag nog på det där surret och kastade fläkten för att köpa mig en ordentlig värmepump. Nu får jag nog nästan ta och packa ihop mina verktyg här så att jag inte kommer hem försent, jag vill inte att hantverkarna ska behöva vänta.  


Kommentarer är stängda.